HERFSTACTIE TOT 01-12-2023 🍁 Seizoensgebonden onderhoud 🚗 Herfstcheck-up 🍂 Inruilbonus 🍃 Voordeel op onze Occasions


Waarom je beter zomerbanden kunt hebben in de zomer

Als je in de zomer rijdt, kun je maar beter zomerbanden op je auto hebben. Dit is waarom: ze bieden betere tractie op hete wegen, gaan beter om met hitte en UV-schade, en hebben grip op de weg bij nat weer. Wacht dus niet tot je oude banden het begeven - koop op tijd nieuwe zomerbanden. Je portemonnee (en je veiligheid) zullen je dankbaar zijn.

Ze zijn gemaakt van een ander soort rubber dat beter bestand is tegen hitte

Het is zomer en dat brengt hogere temperaturen met zich mee. Als je op zoek bent naar de perfecte band om je door de hete zomermaanden heen te helpen, zoek dan niet verder. Banden ontworpen met een ander type rubber dat beter bestand is tegen hitte hebben niet alleen profieldiepte voor geweldige grip tijdens die regenachtige dagen, maar voorkomen ook dat je banden oververhit raken door hun grotere duurzaamheid in warmere klimaten. Of je nu een lange autorit gaat maken of gewoon een blokje om gaat, deze speciale loopvlakken geven je gemoedsrust in de wetenschap dat je voertuig klaar is voor alles wat in het verschiet ligt. Investeer vandaag nog in hittebestendige kwaliteitsbanden en maak je nooit meer zorgen op een warme zomerdag!

Zomerbanden hebben een ander profiel dan winterbanden, waardoor ze meer grip op de weg hebben

Tijdens het zomerseizoen kan de bandenspanning schommelen door een stijging van de temperatuur. Daarom is het belangrijk op de bandenspanning te letten voor optimale veiligheid op de weg. De tijd nemen om ervoor te zorgen dat de bandenspanning op het door de fabrikant aanbevolen niveau is, kan helpen om de prestaties en slijtage van de banden te garanderen - vooral als het gaat om zomerbanden. Zomerbanden hebben een speciaal ontworpen loopvlak waardoor ze beter aan het wegdek hechten, meer grip bieden en dus meer controle op de weg. De extra grip van zomerbanden kan precies zijn wat je nodig hebt om dit seizoen veilig te rijden!

Ze hebben meestal ook een lager profiel, waardoor ze gelijkmatiger contact maken met de grond

Banden met een laag profiel zijn de perfecte band voor mensen die superieure prestaties op de weg willen. Met een lagere bandenspanning bieden deze banden een aanzienlijke verbetering van de tractie en een perfecte balans in bochten. Dit gebeurt doordat het rubber van de band meer contact heeft met de grond, wat een soepeler rijgedrag geeft, slippen helpt voorkomen en een betere manoeuvreercontrole biedt - allemaal essentiële functies bij het rijden met hogere snelheden. Banden met een laag profiel verlagen ook de rolweerstand van de band, wat niet alleen het brandstofverbruik ten goede komt, maar ook de duurzaamheid van de ophanging.

Tenslotte zijn zomerbanden meestal lichter dan winterbanden, wat het brandstofverbruik ten goede komt

Zomerbanden bieden tal van voordelen die ze ideaal maken voor de warmere maanden. Een vaak over het hoofd gezien voordeel is een beter brandstofverbruik; omdat zomerbanden over het algemeen lichter zijn dan winterbanden, hebben ze minder energie nodig om te bewegen, waardoor ze efficiënter zijn op de weg. Je auto uitrusten met zomerbanden kan leiden tot een beter brandstofverbruik, wat betekent dat je geld bespaart aan de pomp en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk helpt te verkleinen. Hoewel er nog andere verschillen zijn tussen winter- en zomerbanden, is het de moeite waard om hun gewicht in overweging te nemen bij de beslissing welke het beste bij je past tijdens die lange zomerritten.

Nu je iets meer weet over zomerbanden, is het tijd om ze op je auto te zetten! Je kunt het wisselen van je winterbanden niet langer uitstellen - niet als je veilig de weg op wilt. Gelukkig kunnen wij je helpen. We brengen je snel naar binnen en naar buiten, zodat je met vertrouwen de weg op kunt, in de wetenschap dat je zomerbanden klaar zijn om al het warme weer aan te kunnen. Klik hier om vandaag nog een afspraak te maken!

Openingstijden

Alle openingstijden zijn 
op afspraak
Maandag - Zaterdag
09:00 - 22:00
Zondag
12:00 - 17:00
Mees Auto's Logo met velg en tekstCopyright © 2023 Mees Auto's | Powered by Brownie |
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram