HERFSTACTIE TOT 01-12-2023 πŸ Seizoensgebonden onderhoud πŸš— Herfstcheck-up πŸ‚ Inruilbonus πŸƒ Voordeel op onze Occasions

Piepende remmen? Wees er snel bij!

Piepen jouw remmen soms? Of remt de auto niet helemaal lekker meer af? Dan kan het zijn dat je remmen versleten zijn. Lees deze blog goed door als je niet tegen een boom wilt rijden!

Versleten remmen

Versleten remmen op een auto kunnen een ernstig veiligheidsrisico vormen. Wanneer remonderdelen beginnen te verslijten, kan het vermogen van de auto om af te remmen of snel te stoppen sterk verminderen. Het resultaat hiervan kan variΓ«ren van kleine ongevallen tot ernstiger gevolgen zoals botsingen met andere voertuigen en zelfs voetgangers.

versleten-remmen

De belangrijkste oorzaak van versleten remmen is het niet vervangen van de remblokken en remschijven wanneer dat nodig is, waardoor ze dunner worden en minder effectief wrijving leveren om de auto af te remmen of tot stilstand te brengen. Dit kan ook leiden tot andere problemen, zoals verhoogde slijtage van de rotors, remklauwen en andere onderdelen, een lager brandstofverbruik, een verminderde wendbaarheid en een verminderde wegligging als gevolg van versleten banden door verhoogde remkrachten op de bandprofielen.

Hoe weet ik of mijn remmen nog goed zijn?

Om ervoor te zorgen dat de remmen veilig en effectief blijven, is het belangrijk om ze regelmatig te laten controleren. De meeste monteurs raden bestuurders aan hun remmen elke 6 maanden of 10.000 km te laten controleren, afhankelijk van het voertuigtype en de gebruiksintensiteit. Tijdens een inspectie zullen technici controleren op tekenen van slijtage zoals ongelijke dikte van de remblokken, overmatige trillingen tijdens het remmen, vreemde geluiden die uit de wielen komen tijdens het remmen, of ander abnormaal gedrag van het voertuig tijdens het remmen. Als een van deze symptomen aanwezig is, is het waarschijnlijk dat nieuwe remblokken of een nieuwe rotor nodig zijn om de remmen van de auto goed te laten functioneren.

Gevaarlijk om mee door te rijden

Als er te lang niets aan wordt gedaan, kunnen versleten remmen zowel bestuurders als passagiers in gevaar brengen omdat ze minder effectief zijn in noodsituaties of tijdens het rijden met hoge snelheid. Zelfs kleine ongevallen veroorzaakt door versleten remmen kunnen vaak leiden tot schade aan andere voertuigen en verwondingen die ernstig genoeg kunnen worden om medische verzorging te vereisen. Daarom is het ten zeerste aan te bevelen het remsysteem van uw auto regelmatig te laten controleren om ervoor te zorgen dat de veiligheidsvoorzieningen van uw auto altijd up-to-date en functioneel zijn.

Openingstijden

Alle openingstijden zijn 
op afspraak
Maandag - Zaterdag
09:00 - 22:00
Zondag
12:00 - 17:00
Mees Auto's Logo met velg en tekstCopyright Β© 2023 Mees Auto's | Powered by Brownie |
Powered by WebCoast Β© 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram