HERFSTACTIE TOT 01-12-2023 🍁 Seizoensgebonden onderhoud 🚗 Herfstcheck-up 🍂 Inruilbonus 🍃 Voordeel op onze Occasions

Is rijden op LPG nog steeds een goede keuze?

In een tijd waarin elektrische auto's steeds populairder worden, lijkt LPG nog enige weerstand te bieden door de aantrekkelijke brandstofprijs. Maar is het nog steeds de moeite waard om op LPG te rijden? Laten we eens kijken naar de voordelen en mogelijkheden van deze brandstof.

LPG: Een milieuvriendelijke keuze

LPG, oftewel Liquefied Petroleum Gas, is een brandstof die de afgelopen 25 jaar verschillende doorbraken heeft gerealiseerd in de autowereld. Ondanks de opkomst van elektrische auto's, blijft LPG een aantrekkelijke optie. Waarom?

Allereerst is LPG milieuvriendelijk. Het heeft een hogere verbrandingstemperatuur dan benzine en bevat weinig toevoegingen, waardoor het schoon verbrandt. Dit betekent dat er geen koolafzetting in de motor optreedt, wat de levensduur van je motor kan verlengen.

Welke auto's rijden op LPG?

Hoewel LPG geen dominante brandstof is, zien we een groei in het aantal auto's dat op LPG rijdt. In 2020 werden volgens cijfers van de Bovag 1.920 nieuwe auto's met LPG-registratie in Nederland genoteerd, wat een verdrievoudiging was ten opzichte van 2019.

De Renault-groep, met merken als Dacia, speelde hierin een grote rol door nieuwe auto's met een fabrieksinbouw van LPG aan te bieden. Bovendien kun je bij veel benzineauto's achteraf een LPG-installatie laten inbouwen, inclusief (plug-in) hybride auto's. Deze moeten dan wel worden gekeurd door het RDW, maar hierdoor kunnen ze in aanmerking komen voor overheidskortingen op de wegenbelasting.

Waar vind je LPG-tankstations?

Ondanks het beperkte aanbod van nieuwe auto's met LPG, blijft het netwerk van LPG-tankstations vrij dicht. In Nederland zijn er 922 tankstations die LPG aanbieden, en in België zijn er 367. Ook in de rest van Europa zijn er veel LPG-tankstations beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je soms een andere vulnippel nodig hebt dan in Nederland gebruikelijk is.

Aantrekkelijke prijs aan de pomp

Een van de grootste voordelen van rijden op LPG is de prijs aan de pomp. Met nog geen euro per liter is LPG aanzienlijk goedkoper dan benzine. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door lagere accijnzen. In januari 2023 kost LPG ongeveer €1,01 per liter in Nederland (€0,70 in België). Hoewel je iets meer wegenbelasting betaalt in vergelijking met een benzine-auto, kun je het verschil snel terugverdienen, vooral als je een gebruikte auto koopt waar al een LPG-tank in zit. Dit kan al het geval zijn bij een jaarlijks rijden van 4.500 kilometer.

Let op je autoverzekering

Als je een LPG-installatie in je auto hebt laten inbouwen, is het belangrijk om dit te melden bij je verzekering. Zowel de waarde als het gewicht van je auto nemen namelijk toe, wat invloed kan hebben op de verzekeringspremie. Hoewel dit leidt tot iets hogere kosten, kun je deze waarschijnlijk snel terugverdienen dankzij de voordelen van rijden op LPG.

Rijden op LPG met de Volkswagen Tiguan R-Line uit 2013

En tot slot, als je op zoek bent naar een LPG-auto, hebben wij bij Mees Auto's in Alkmaar iets bijzonders voor je: de Volkswagen Tiguan R-Line uit 2013. Deze auto biedt de perfecte combinatie van stijl, prestaties en het voordeel van rijden op LPG. Met zijn krachtige motor en luxe uitstraling is de Tiguan R-Line een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en efficiënte manier van reizen.

Wil je meer weten over deze speciale aanbieding of ben je geïnteresseerd in andere LPG-voertuigen? Neem dan contact op met Mees Auto's Alkmaar en ontdek de voordelen van rijden op LPG voor jezelf.

Openingstijden

Alle openingstijden zijn 
op afspraak
Maandag - Zaterdag
09:00 - 22:00
Zondag
12:00 - 17:00
Mees Auto's Logo met velg en tekstCopyright © 2023 Mees Auto's | Powered by Brownie |
Powered by WebCoast © 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram